Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Anime Cliche #1

Anime Cliche: Oι ανομολόγητοι κανόνες
Τα anime, όπως και τα περισσότερα πράγματα, λειτουργούν με κάποιους εσωτερικούς κανόνες, τα αγαπημένα μας anime cliche.Τα έχουμε δει, τα έχουμε ξαναδεί, τα έχουμε λιώσει και τα έχουμε βαρεθεί. Αλλά τα αγαπάμε και κάποιες φορές μας λείπουν, ιδιαίτερα όταν οι απόπειρες αποφυγής τους είναι πιο άσχημες και απο τη γιαγιά σου με μαγιό. Εδώ γίνεται μια απόπειρα να τα εντοπίσουμε, να τα εξετάσουμε, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να πούμε "πρωτόπυποοοοο....(ειρωνικά πάντα)'', όποτε τα ξαναδούμε, με μια κρυφή ηδονή. Ξεκινάμε λοιπόν σε μια μαραθώνια διαδρομή...


#1 Το άνιωθο  ντούκι


Η συντριπτική πλειοψηφία των anime που παρουσιάζουν κάποια μάχη (σε οποιοδήποτε πεδίο, δεν έχει σημασία είτε είναι ξύλο ή πινγκ πονγκ) θα έχει και αυτόν τον ξεχωριστό χαρακτήρα κάπου στο cast. Είναι ο τύπος που όταν τον βλέπεις να παλεύει αράζεις τα βυζάκια σου και περιμένεις να δεις το μακελειό. Αυτός ο χαρακτήρας όχι μόνο δε χάνει, αλλά οwnarei  τόσο άσχημα που απλά λυπάσαι τους σοδομισμένους αντίπαλους του, των οποίων όλες οι τρύπες μετά έχουν γεμίσει με τόσο κρέας που μπορούν να παρατήσουν ότι έκαναν πριν και να ανοίξουν χασάπικο. Οι περιπτώσεις που χάνει είναι ή όταν πολεμάει τον πρωταγωνιστή ή επίτηδες για να διδάξει μεγαλοψυχία ή κάτι άλλο, πάντως είναι για διδακτικούς λόγους. Επίσης δεν μπορεί να νικήσει τον main antagonist, προκειμένου να κάνει κάτι και ο ήρωας.

Η προσωπικότητά του μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, ανάλογα το στυλ του anime.Από τον απλό και καλοσυνάτο κολλητό που τα παίρνει για να προστατέψει τους φίλους του, μέχρι τον αγχωμένο καβλέα που το μόνο που τον νοιάζει είναι να ξεσκίσει τον καρύτσαυλο του αντιπάλου, ή τον πιο συνηθισμένο, τον αδιάφορο και κάπως απόμακρο τύπο που όλοι τον αφήνουν ήσυχο γιατί άμα θυμώσει , προχώρα τοίχο τοίχο γιατί  κανενός ο κώλος δεν είναι ασφαλής. Αποτελεί αγαπημένη φιγούρα των funs, μηδενός εξαιρουμένου.

Τυπικά παραδείγματα: Hiei (Yu Yu Hakusho), Vegeta (Dragon Βall Κai), Hibari Kyoya, Rokudo Mukuro (Katekyo Hitman Reborn), Agito (Air Gear), Zaraki Kenpachi, Kuchiki Byakuya (Bleach),Υu Kanda (D.Gray-Man), Hatake Kakashi (Naruto) και πολλοί πολλοί άλλοι.

Εικονικά παραδείγματα:


Ένας τύπος που το έπαιζε μάγκας στον Hibari

O,τι απέμεινε απο ένα τύπο που ΤΟΛΜΗΣΕ να προκάλεσει τον Ηiei.
Oρισμός του πόνου


Το έλεος είναι για αδύναμους...μάλλον

10 σχόλια:

  1. Ουυυυυυυυυυ αλλόθρησκε κοπρολάγνε! Ήγγικεν η ώρα της κρίσης! Θα καείς στα τρίσβαθα της κολάσεως μαζί με τον Σογκόκου, ανθρωποειδές πιθηκάριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. me to sogokou tha gamage na pas gia kafe i kana pic nick.Sti kolasi pigaia me kamia nico robin!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κυριε ελεησον, η μερα της κρίσης θα είναι όταν τελείωσεi το One piece

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. eisai o kalyteroteros apolytos animeanalyths, se diabazw adialeiptws, den mporw na ksekolhsw ta matia moy apo ta arthra soy! epishs kaigomai olh mera k olh myxta parakoloythwntas anime, giati den exw zwh!
    fail, mono to miso bleach exw dei :*
    k esy mono ayto exeis grapsei sthn kariera soy.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δέν καταλαβαίνω τι λες, αλλά αυτη η αλυσοδεμένη πρασινομάλλα είναι πολύ kinky

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βασικά άντρας είναι, kinky boy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πως ο vegeta ρε φίλε, που χάνει συνέχεια; Άσχετος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή