Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Aiki

Κάφρικο ξύλο και βυζιά; ΜΕ LIKE

Όταν κάποιος σκέφτεται αστείο manga, συνήθως σκέφτεται το  Gintama, και καλά κάνει γιατί γαμεί και σπέρνει. Σε πιο καφρίλα μονοπάτια έχουμε το GTO ( Great Teacher Onizuka). Εάν ρίξεις στο μείγμα  λίγη παραπάνω καφρίλα, βυζιά και martial arts, έχεις το Aiki, από τα πιο αστεία manga που κυκλοφορούν. Αστείο όπως μια μασχαλοκλανιά, ώριμο όπως ένα 25χρονος που παίζει Pokémon στο παλιό, άχρωμο Gameboy, το Aiki ικανοποιεί πλήρως τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου: ξύλο, βυζιά και γέλιο.


Σύνοψη
Το manga  έχει προς το παρόν, δύο arcs. To πρώτο είναι περισσότερο εισαγωγικό. Σε ένα γιαπωνέζικο σχολείο, έχει ξεσπάσει διαμάχη για τον έλεγχο μεταξύ στην εγγονή του προέδρου, Kizuki και στην κόρη του διευθυντή, Takatori Miu. Η πρώτη στέλνει δύο τύπισσες να ζητήσουν τη βοήθεια ενός θρυλικού martial arts master, του Joukuyou Κunitoshi (J για συντομία), ο οποίος όμως είναι ένα τελειωμένο καθίκι! Τα μόνα του ενδιαφέροντα είναι τα λεφτά και οι γκόμενες με μεγάλα βυζιά. Χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, κλέβει, δέρνει κόσμο και εκμεταλλεύεται όποιον θεωρεί ότι θα τον ωφελήσει. Γίνονται διάφορες φάσεις μέχρι το τελικό boss, που το βγάζει με τη πουτσάκλα του, απλά επειδή είναι θρύλος με 15κιλά στο κάθε αρχίδι.
Το δεύτερο arc είναι πιο συγκροτημένο. Ο J ταξιδεύει στο εξωτερικό, όπου εκεί χαιρόμαστε την παρουσία ενός έτερου κάφρου, του Ηoujou, ο οποίος είναι ίδιος με τον  J, απλά γέρος. Υπάρχει η απαραίτητη σε κάθε martial arts manga  κακή και μυστηριώδης οργάνωση, με ακόμα πιο μυστηριώδη  μέλη και σκοπούς μυστηριώδεις στο τετράγωνο. Και κει γίνονται διάφορα καφριλίκια,  κι άλλα βυζιά και άλλο ξύλο, ξανά βυζιά, περισσότερο ξύλο, χώσε και άλλα καφριλίκια και βυζιά και λίγο ξύλο και καφριλίκια για τα τελειώματα… πάνω κάτω καταλάβατε πως πάει ! Στο τέλος θα σκάσει πάλι το τελικό boss, που θα το βγάλει πιο δύσκολα, αλλά πανηγυρικά, υπό το θόρυβο του ΠΟΣΟ ΓΑΜΆΤΟΣ ΕΊΝΑΙ…

Σχέδιο
Το σχέδιο του Aiki  παραπέμπει σε hentai. Οι περισσότερες γκόμενες  είναι μπαμπάτσικες και νταρντάνες, με βυζόμπαλα στυλ μπάλα του βόλεϊ και καμπύλες τσουλήθρα. Οι άντρες από την άλλη, ακολουθούν το πρότυπο ντουλάπας, αλλά όχι με τρόπο που να σε ξενίζει ή να σου θυμίζει τους συνηθισμένους φουσκωτούς . Έχουν δικό τους στυλ και γαμάνε ακριβώς για αυτό. Η αισθητική hentai δεν είναι τυχαία. Όπως το Ηighschool Of The Dead, το Αιki αποτελεί δουλειά mangaka hentai, του διαβόητου Isutoshi, δημιουργό της σειράς Slut girl (δε νομίζω να χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες) αλλά και του κωμικού Tend Freeze.


          


Ξύλο και βυζιά  στο Aiki (έχει και καλύτερα, αλλά μη το κάνουμε και hentai το μαγαζί ακόμα δεν ανοίξαμε)

Γενικότερα το Aiki έχει αρκετά καλό σχέδιο, πέρα από το ότι τσοντοφέρνει. Οι ιδιοτροπίες του δε σε χαλούν, και όλα  τα περιγράμματα, τα τοπία, οι μάχες σε κάνουν δεκτικό απέναντι του. Ένας καλλιτέχνης, παρά τις επιλογές του είναι ικανός να σχεδιάζει τα πάντα, είτε είναι κωμωδία είτε υλικό αυνανισμού διεστραμμένου παιδόφιλου.
            
Χαρακτήρες:


Rape face
Πρώτος και καλύτερος ο Joukuyou:
Ο τύπος είναι καθίκι και οι ίδιοι του οι φίλιοι τον μισούν. Δε διστάζει να χρησιμοποιεί αθώους ως ασπίδα ή να υποβάλλει τους μαθητές του σε επίπονες και ίσως θανάσιμες δοκιμασίες, απλά γιατί του καύλωσε. Και του καυλώνει συχνά. Μέχρι και τη ξαδέρφη του πήγε να πηδήξει. Εάν ήταν στη Ελλάδα, άνετα ήταν κωλομπαράς που κυνηγάει κοριτσάκια στα κλαμπάκια της παραλιακής. Ήταν τόσο κάθαρμα που ο πατέρας του, με μια μαγκιά που έκανε στους μύες του, τον ανάγκασε να χρησιμοποιεί μόνο το 50% της δύναμής του.  Ακόμα και η  μάνα του, από τη οποία ως γνήσιος τεμπέλης τρώει λεφτά, τον απεχθάνεται. Ο J κάνει τα πάντα για τα λεφτά, αρκεί βέβαια να μην περιλαμβάνει πολύ κόπο. Παίζει παντού και πάντα, CAUSE HE'S THE FUCKING LEAD!


Rape face, older version
Houjou: Εμφανίζεται στο δεύτερο arc. O συμπαθής παππούλης είναι 80 χρονών και έχει περάσει όλη του τη ζωή ξεκοιλιάζοντας κόσμο σε κάθε μάχη του 20ου αιώνα και σπέρνοντας παιδιά από δω και από κει. Επειδή είναι χρόνια στο εξωτερικό λατρεύει μέχρι φόνου το ιαπωνικό φαγητό, και το εννοώ το φόνου. Οι ουσιαστικές διαφορές του με τον J είναι ότι αυτός είναι γέρος και ελάχιστα πιο υπεύθυνος. Επίσης χρησιμοποιεί σπαθιά. Κάθε σπαθί, σε οποιοδήποτε σχήμα, κύκλο, ορθογώνιο, ρόπαλα, tonfa (κλομπ για του ελληνάρες).


 Κageyasu
Συνδυασμός των δύο παραπάνω
Η  πρώτη και κυριότερη μαθήτρια του J. Είναι λίγο μαζόχα, καθώς συνεχίζει και ακολουθεί τον δάσκαλο της παρά το γεγονός ότι της κάνει τη ζωή κόλαση, με άπειρα βασανιστήρια και σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Ανά στιγμές τον καταριέται και κατά βάθος εύχεται να ψοφήσει από καρκίνο ή  λέπρα. Παρόλα αυτά σέβεται τον J και  κάθεται μαζί του καθώς θεωρεί ότι έτσι θα πάρει λίγο από τη λάμψη του. Γενικά είναι φιλότιμο κορίτσι και προσπαθεί όσο μπορεί να μην απογοητεύσει κανέναν.


Αστείο θύμα no1:
Ένας κομπάρσος που δε θυμάμαι το όνομα του ούτε έχει και σημασία. Ο J τον προπόνησε λάθος για αστείο και τον βάζει να πλακωθεί με κάτι ντούκια, τα οποία φυσικά του λυγίζουν του λυγίζουν τον μυελό των οστών . Παίζει και στα δύο arcs και αυτό είναι ο μόνος λόγος που τον αναφέρω.


Τελικό boss 1ου arc
Περήφανο βλέμμα, φιλότιμο παιδί
Ένας πολύ συμπαθητικός και cool τύπος, ονόματι Karasu που δε κρατάει κακία και θέλει να φτιάξει μια πανίσχυρη οργάνωση, έναντι αυτού όμως παίρνει τα αρχίδια μου, αν και για να πω την αλήθεια, η μάχη του με τον J ήταν αρκετά καλή. Γενικά ήταν πολύ respect μορφή.






Τελικό boss 2ου arc
Θα μπορούσα να πώ πολλά, αλλά ειλικρινά,
 ούτε εγώ δε θα με άκουγα
Μια υπερβολικά αγχωμένη και αγέλαστη γυναίκα με το fail όνομα Veronica. Χρησιμοποιεί κυρίως σπαθί, αλλά ξέρει και άλλα κόλπα. Επίσης για κάποιο λόγο της αρέσει να βλέπει τηλεόραση γυμνή. Ανήκει στη μυστηριώδη και κακή οργάνωση και πέρασε δύσκολη παιδική ηλικία.






Takatori ,  Kizuki
Στο πρώτο arc οι κοπελίτσες που τσακώνονται για τον έλεγχο του σχολείου. Στην αρχή νόμιζα ότι θα ήταν εισαγωγικές, αποδείχτηκε όμως ότι παίζουν σε όλο το πρώτο arc με αρκετά καλό ρόλο.
Η πρώτη, η Takatori είναι η ξαδέλφη του J.Ξέρει να χρησιμοποιεί κάθε σημείο του σώματος της. Είναι λίγο ψώνιο αλλά κατά βάθος καλή ψυχή(και καλά στερνά). 
Η άλλη,  η Kizuki είναι πιο μικρή, πιο ανώριμη και ακολουθείται συνέχεια από δύο υποτακτικές, μια κινέζα bodybuilder ονόματι  Ηο Mei και μια Αμερικάνα cowboyσα, τη Mentoka. Το κυριότερο πράγμα που κάνει είναι να προσπαθεί να αντιγράψει τον J και ενίοτε να σπάει κανένα αυχενικό.

Για να τελειώνουμε…
Να ασχοληθώ με αυτό; Αν δεν έχεις ψυχολογικά προβλήματα ή λοβοτομή ώστε να το θεωρήσεις προσβλητικό ή ανήθικο ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?? Είναι σίγουρα αστείο και θα σε διασκεδάσει. Οι χαρακτήρες δεν είναι μιας χρήσης, αντίθετα όσο περνούν τα chapters θα τους συμπαθείς όλο και περισσότερο, ενώ το όλο feeling που βγάζει είναι αυτό της γαματοσύνης και αμυαλοσύνης (να μια λέξη που δεν ήξερα ότι θα χρησιμοποιούσα). Εάν σας άρεσε το History’s Strongest Disciple Kenichi  ή το απίστευτο κορεάτικο Breaker, σίγουρα θα σας αρέσει και ο κάφρος Joukuyou με τις πλάκες του και τις καταστάσεις στις οποίες μπλέκει.


Βαθμός: 7/10

11 σχόλια:

  1. fail, παρατα τα, μονο λιγουρης δειχνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ως γνήσιοι υποστηρικτες της δημοκρατιας αποσύρουμε τα σχόλια που δεν συνάπτουν με τη συνθήκη της Γενεύης.Για διαμαρτυρίες παρακαλώ απευθυνθείτε κάπου που τους νοίαζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε συς, ξερεται που μπορο να βαλλο τετηα βιζια? ο φουστανος τελικος καλος εινε η να παω αλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ούυυυυ στις πορνοβερονίκες και λοιπούς βαλμένους εκ του Σατανά έκπτωτους αγγέλους της κολάσεως που μας απομακρύνουν από την σωτηρίαν του Παραδείσου. Ούυυυυ στην ξετσίπωτη παρακολούθηση τηλεοράσεως!
    Σώσον Κύυυριεεεε τον λαόοοον σουυυυυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή