Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Anime Cliche #3

 #3 Death is for losers
and i mean u!

Είσαι χαρακτήρας anime / manga  και ο σεναριογράφος / mangaka  σε σκοτώνει; Μη στενοχωριέσαι θα ζήσεις και πάλι!
Στα anime ο θάνατος, όπως και ο χρόνος είναι σχετικός. Αν κάποιος είναι αρκετά δημοφιλής ή έγινε επειδή τον αναφέρουν ΣΥΝEΧΕΙΑ, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να φύγει απο τον πάγγο του cast και να ξαναπαίξει, αν όχι βασικός, τουλάχιστον ως πολύ πιθανή αλλαγή. Οι κυριότερες πιθανότητες για αυτό είναι οι εξής:

1) Η ονειρική αναδρομική δράση.
Εδώ ο συμπαθής νεκρός συμμετέχει σε όσα συμβαίνουν στο κανονικό κόσμο ως όνειρο που σκάει όποτε κάποιος πάει για ύπνο,  ως όραμα που δε σκαμπάζει απο χρονικούς περιορισμόυς και σκάει όποτε του καβλώσει ή  όποτε ο ήρωας ή κάποιος άλλος βασικός πέσει σε κατάθλιψη ή αμφιβάλλει για τον σκοπό του. Σε αυτή τη περίπτωση οι δράσεις του νεκρού έχουν κυρίως συμβουλευτικό χαρακτήρα, γίνεται δηλαδή κάτι σα ψυχολόγος του εκάστοτε ήρωα. Σε κάθε περίπτωση είναι κάλυτερο απο το να τον φαέι η μαρμάγκα της λήθης.
Παραδείγματα: Τengen Toppa Guren Lagann, One Piece, Naruto, Bleach, D.Gray-Man

2) Μπακ του δε φιουτσερ!
Αυτή η περίπτωση αφορά χαρακτήρες που ήταν νεκροί πριν καν ξεκινήσει η πλοκή του anime! Πρόκειται για χαρακτήρες που ο ήρωας άκουγε όλη την ώρα  σε ιστορίες, αφηγήσεις ή τύπους που είχαν την ίδια θέση με τον ήρωα πριν τα κακαρώσουν, κατα πάσα πιθανότητα αυτοθυσιαζώμενοι για το ευρύτερο καλό. Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα να μην έκαναν τίποτα, και απλά αναφέρονται γιατί κάποιος είναι βαρεμένος και τους αναπολεί όλη την ώρα. Σε αυτή τη περίπτωση κάπου θα παίξει ή ενα ταξίδι στο χρόνο για να τους χορτάσουμε, ή μια άκυρη ιστορία του παρελθόντος που δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ! Αυτός ο τρόπος ισχύει και για χαρακτήρες που πέθαναν πρόσφατα και, ενώ τους συμπαθείς, το παρόν τους είναι ή ομιχλώδες ή κάπως αδιάφορο  ή διακόπτεται σύντομα και έτσι επιστρατεύεται το παρελθόν.
Παραδείγματα: Νaruto (o τεταρτος hokage), One Piece, Tenjho Tenge, Shigurui. Gungrave, Angel Densetsu


Θα μάθετε για το τι έκανα μικρός 
ΘΕΛΕΤΕ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ!
3) Oλική επαναφορά
Η νεκρανάσταση είναι η πιο τίμια απόπειρα και η πιο δημοφιλής λύση για να πάρει τελειωτικό πούλο ο θάνατος. Είναι ιδιαίτερα συνηθισμένη, ειδικά σε shounen ή σε seinen που δε θέλουν να σε κακοκαρδίσουν βρε αδελφέ. Γουστάρεις κάποιον char  και τον σκοτώνουν για δραματικό εφέ; Μη μου στενοχωριέσαι αγορίνα μου, θα στον ξαναβάλουν, κωλώνουν οι Ιάπωνες; Εδώ καμπύλωσαν το χρόνο, και εφηύραν το tentacle porn,  σε μια νεκρανάσταση θα κολλήσουν;; Ο Χριστός ανέστησε έναν και το έκανε θέμα, οι Ιάπωνες ανασταίνουν όλόκληρο πλανήτη επειδή έτσι τους κάβλωσε και είναι τόσο large που δε το συζητούν καν! Επίσης εδω κολλάνε και οι κομπάρσοι, με τη προυπόθεση όμως να είναι ένας σεβαστός αριθμός, μη ανασταίνουμε και όποιον  να ΄ναι. Ο χρυσός κανόνας όσον αφορά τα πλήθη είναι να είναι μεγαλύτερο απο πόλη, μικρότερο απο πλανήτη.
Μάθε χριστιανέ πως γίνεται η ανάσταση: Dragon Ball, Shakugan Νo Shana,Tengen Toppa Guren Lagan, 11 eyes, 07 Ghost, Touhou, Hellsing, Drifters, A Fairy Tale For The Demon Lord, Fairy Tail, Full Metal Alchemist, Princess Resurection, Blood Lad, Shikabane Hime (Aka, Kuro), Angel Beats, Υu Yu Hakusho




4) Ο Ψευτοθάνατος
Το αντίθετο του παραπάνω. Η πιο πούστική και εκνευριστική μορφή επαναφοράς. Παλεύεουν δυο τύποι και ο χαμένος ανατινάζεται, γίνεται κομμάτια, είναι τόσο τρυπημένος που θυμίζει μαξιλαράκι για καρφίτσα και μετά η οθόνη ή μαυρίζει ή ο νικητής φεύγει. Νομίζεις λοιπον, εύλογα, οτι ο loser τα τίναξε τα πέταλα. ΛΑΘΟΣ! Κάποια στιγμή θα επανεμφανιστεί, βαριά τραυματισμένος αλλά θα στέκεται και φυσικά, σα κακομαθημένο, θα συνεχίζει να πολεμάει! Φιλε, έχασες κάνε ένα καλο και μη συνεχίζεις να μας πρήζεις τα συκώτια. Δυστυχώς είναι ένας συνηθισμένος τρόπος για να διατηρείται η ισοροπία χαρακτήρων στο anime.
ΛΧ: γενικά κάθε shounen


Έφαγε 10 τόπια ξύλο, τον χρησιμοποίησαν σαν ανθρώπινο
τρυπάνι απέναντι σε γρανίτη και ΜΕΤΑ απλά κάθεται
LIKE A BOSSSS
  


5) Being a ghost sucks
Tέλος υπάρχει και η επιλογή να γίνεις φάντασμα οπου μπορείς να βοηθάς στα μικρά πράγματα, ή να σε δείχνουν στον άλλο κόσμο, χαρούμενο αφού έχεις κάνει το καθήκον σου στο anime και μπορείς να απολαύσεις τη σύνταξή σου ανενόχλητος. Είναι μια δευτερεύουσα  θέση που απλά υπάρχει ο χαρακτήρας και κομπαρσοποιείται σιγά σιγά. Η διαφορά του από τη πρώτη κατηγορία είναι οτι μια στο τόσο του ανατίθονται πιο σημαντικά καθηκοντα απο κουβερνάντα, πχ να βοηθήσει σε καμια μάχη, να πάει το σκύλο βόλτα, να κατασκοπεύει τη γκόμενά του πρωταγωνιστή για να μη τον κάνει τάρανδο όταν αυτός λείπει σε καποιο ανούσιο ταξίδι "για να βρεί τον εαυτό του" ή απλά για να παίρνει μάτι τα κορίτσια στην απαραίτητη  σε κάθε anime που σέβεται τον εαυτό του hot spring scene.
Παραδείγματα:  Shaman King και κάθε anime/manga που έχει φαντάσματα.

7 σχόλια:

  1. 3 k 4...apla liwnwwwwwwwwwwww!!!hahahahahahaha!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μόνον ο Ιησούς κατόρθωσε εις την πραγματικότητα να αναστήσει με θαύμα του το νεκρόν Λάζαρο. Οι Ιαπωνέζικες και λοιπές αιρέσεις προσπαθούν ματαίως να καπηλευθούν το όνομά Του.
    Ευλόγησον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. geia sou niko kai sia!! den exw idea gia pio pragma milate alla egw vlepeis!! melos egina!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστούμε! Ευκαιρεία να μάθεις και για τι λέμε!
    ΥΓ: τον ζέζου δεν τον λένε σία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σανννν ψυχολογος λενε, αντε στο δημοτικο να τα μαθεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή